Hristos a Înviat!

După un post binecuvântat de 7 săptămâni, în care am încercat fiecare să ne curățăm sufletele și trupurile prin post, rugăciune, fapte bune, participarea la sfintele slujbe, spovedanie și împărtășanie, trăim marea sărbătoare a Învierii Domnului, ca un mare dar al lui Dumnezeu Însuși făcut nouă, tuturor.

După cum a promis sfinților apostoli că „după trei zile Mă voi ridica”, Hristos Domnul a Înviat, aducând bucurie în sufletele celor care și-au pus nădejdea în El. Același sentiment al bucuriei ne  cuprinde și pe noi astăzi, când suntem chemați să devenim, asemeni femeilor mironosițe și sfinților apostoli, martori și mărturisitori ai Învierii Lui.

Lumina Învierii se va păstra în Biserica Ortodoxă timp de 40 de zile, până la Sărbătoarea Înălțării Domnului, spre luminarea și binecuvântarea noastră, a tuturor. Ea ne va călăuzi atât în Săptămâna Luminată, cât și în timpul ce urmează.

Să ne salutăm cu convingere creștinească cu frumoasele cuvinte: Hristos a Înviat! și să răspundem deopotrivă: Adevărat a Înviat!

Sărbători Pascale binecuvântate!

Să fim cu toții sănătoși și să ne bucurăm de lumina, bucuria și liniștea acestei mari sărbători!

Gânduri alese și binecuvântare tuturor credincioșilor noștri!

Paroh,

Pr. Prof. Dr. Ioan Voineag

Anunț privind desfășurarea Sfintelor Slujbe în perioada actuală

Important!

Desfășurarea Sfintelor Slujbe se face întotdeauna cu respectarea normelor în vigoare referitoare la combaterea infectării cu noul coronavirus SARS-COV2. Prin urmare, participarea la Sfintele Slujbe se face având în vedere următoarele reguli:

  • igienizarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în sfântul locaș
  • folosirea măștii de protecție (aceasta trebuie să acopere nasul si gura)
  • păstrarea distanței de 2m față de celelalte persoane
  • fiecare persoană va ocupa unul dintre locurile disponibile în incinta bisericii; la atingerea limitei de locuri ocupate, credincioșii vor asculta Sfintele Slujbe din curtea bisericii
  • pentru sănătatea tuturor, nu se recomandă sărutarea Sfintelor Icoane

Persoanele care prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) nu pot intra în lăcașul de cult, evitând total participarea la orice activitate din cadrul bisericii noastre.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO 2019)

Având ca scop crearea unui cadru în care tinerii să se bucure de experiențe deosebite și oferind un spațiu în care participanții să își împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxă, întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși de la Cetatea Băniei va reuni în frumosul ambient oltenesc un număr de peste 2500 de tineri. Acest eveniment deosebit va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2019.

În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Cetatea Băniei tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, vă învităm să consultați site-ul oficial al evenimentului: http://www.ito2019.ro.

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului (Brașov 2019)

Arhiepiscopia Sibiului, alături de Protopopiatul Brașov organizează între 16 – 18 august 2019 un eveniment dedicat tuturor tinerilor din județele Brașov si Sibiu. În cadrul celor 3 zile, tinerii vor fi implicați în numărate serii de manifestări culturale și artistice, având ca scop promovarea și marcarea atât anul omagial al satului românesc, cât și importanța valorilor pe care satul românesc le oferă.

Pentru mai multe detalii legate de organizarea evenimentului, dar și programul de desfășurare, vă invităm să consultați următorul link: https://www.facebook.com/ITOBrasov2019/.