Postul cel Mare 2022

În perioada 7 martie – 24 aprilie 2022 ne aflam în Postul cel Mare, un timp în care ne pregătim trupește și sufletește pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului (Paști). Ca de fiecare dată, acest post este format din două perioade, adică  postul în sine ( de 42 de zile, adică 6 săptămâni) și Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare, de 7 zile, înainte de Sf. Paști). Postul este aspru, cu două zile de dezlegare la pește: Sărbătoarea Bunei Vestiri (25 martie) și Sărbătoarea Floriilor (17 aprilie).  Duminicile acestei perioade, prin Sfintele Evanghelii care se citesc, ne ajută să împlinim un adevărat urcuș duhovnicesc, împreună cu Hristos Domnul, spre Patimi și Înviere.

Credincioșii sunt chemați ca în această perioadă să se roage mai mult, să facă milostenie, să postească, să participe la sfintele slujbe bisericești care sunt mai numeroase, unele specifice acestei perioade (spre ex.: deniile, sau Sf. Liturghie a Luminii lui Hristos) și să arate o atitudine creștinească autentică față de toată lumea, cu dragoste, îngăduință, blândețe, smerenie; să se spovedească și să se împărtășescă cu Sfintele Taine. Petrecerile de orice fel nu sunt potrivite acestei perioade, socotită de sobrietete maximă.

În biserica noastră, slujbele bisericești se săvârșesc zilnic (apăsați aici).

Programul pentru Spovedit și Împărtășit, până în Săptămâna Patimilor, poate fi accesat aici.

Pentru Săptămâna Patimilor (18 – 23 aprilie), programul este special și se va publica la momentul cuvenit.

UN POST BINECUVÂNTAT!

Să ajungem Sărbătorile Patimilor și Învierii Domnului cu vrednicie, pace și liniște!

Important!

Desfășurarea Sfintelor Slujbe se face întotdeauna cu respectarea normelor de igienă sanitară recomandate de către specialiştili de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Prin urmare, participarea la Sfintele Slujbe se face având în vedere următoarele reguli:

  • recomandăm igienizarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în sfântul locaș
  • recomandăm folosirea măștii de protecție (aceasta trebuie să acopere nasul si gura)
  • recomandăm păstrarea distanței față de celelalte persoane

Persoanele care prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) nu pot intra în lăcașul de cult, evitând total participarea la orice activitate din cadrul bisericii noastre.

Publicitate

Anunț privind desfășurarea Sfintelor Slujbe în perioada actuală

Important!

Desfășurarea Sfintelor Slujbe se face întotdeauna cu respectarea normelor în vigoare referitoare la combaterea infectării cu noul coronavirus SARS-COV2. Prin urmare, participarea la Sfintele Slujbe se face având în vedere următoarele reguli:

  • igienizarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în sfântul locaș
  • folosirea măștii de protecție (aceasta trebuie să acopere nasul si gura)
  • păstrarea distanței de 2m față de celelalte persoane
  • fiecare persoană va ocupa unul dintre locurile disponibile în incinta bisericii; la atingerea limitei de locuri ocupate, credincioșii vor asculta Sfintele Slujbe din curtea bisericii
  • pentru sănătatea tuturor, nu se recomandă sărutarea Sfintelor Icoane

Persoanele care prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) nu pot intra în lăcașul de cult, evitând total participarea la orice activitate din cadrul bisericii noastre.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO 2019)

Având ca scop crearea unui cadru în care tinerii să se bucure de experiențe deosebite și oferind un spațiu în care participanții să își împărtășească valorile de viață creștin-ortodoxă, întâlnirea internațională a tinerilor ortodocși de la Cetatea Băniei va reuni în frumosul ambient oltenesc un număr de peste 2500 de tineri. Acest eveniment deosebit va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2019.

În cele patru zile ale evenimentului sunt așteptați la Cetatea Băniei tineri ortodocși din toate regiunile României, dar și din numeroase alte țări, dintre care amintim Republica Moldova, Ucraina, Grecia, Serbia, Albania, Macedonia, Germania, Franța, Belgia, Italia, Spania, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Turcia, India și altele.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment, vă învităm să consultați site-ul oficial al evenimentului: http://www.ito2019.ro.

Întâlnirea tinerilor ortodocși din Arhiepiscopia Sibiului (Brașov 2019)

Arhiepiscopia Sibiului, alături de Protopopiatul Brașov organizează între 16 – 18 august 2019 un eveniment dedicat tuturor tinerilor din județele Brașov si Sibiu. În cadrul celor 3 zile, tinerii vor fi implicați în numărate serii de manifestări culturale și artistice, având ca scop promovarea și marcarea atât anul omagial al satului românesc, cât și importanța valorilor pe care satul românesc le oferă.

Pentru mai multe detalii legate de organizarea evenimentului, dar și programul de desfășurare, vă invităm să consultați următorul link: https://www.facebook.com/ITOBrasov2019/.