Săptămâna Patimilor

În perioada 7 martie – 23 aprilie 2022 ne-am aflat în Postul cel Mare, un timp în care ne pregătim trupește și sufletește pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului (Sf. Paști). Ca de fiecare dată, acest post este format din două perioade, adică  postul în sine (de 42 de zile, 6 săptămâni) și Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare, 7 zile înainte de Sf. Paști, 18 aprilie – 23 aprilie 2022). Postul este aspru, cu două zile de dezlegare la pește: Bunavestire (25 martie) și Ziua Floriilor (17 aprilie 2022).  Duminicile acestei perioade, prin Sfintele Evanghelii care se citesc, ne ajută să împlinim un adevărat urcuș duhovnicesc, împreună cu Hristos Domnul, spre Patimi și Înviere.

Credincioșii sunt chemați ca în această perioadă să se roage mai mult, să facă milostenie, să postească, să participe la sfintele slujbe bisericești care sunt mai numeroase, unele specifice acestei perioade (spre exemplu: deniile, sau Sf. Liturghie a Luminii lui Hristos) și să arate o atitudine creștinească autentică față de toată lumea, cu dragoste, îngăduință, blândețe, smerenie, să se spovedească și să se împărtășescă cu Sfintele Taine. Petrecerile de orice fel nu sunt potrivite acestei perioade, socotită de sobrietete maximă.

Programul Sfintelor Slujbe în cea de-a șaptea săptămână a Postului, cunoscută și ca Săptămâna Patimilor sau Săptămâna Mare, este următorul:

Screenshot 2022-04-18 at 16.04.13

 

Programul pentru Spovedit și Împărtășit în Săptămâna Patimilor este următorul:

pm spovedit

UN POST BINECUVÂNTAT!

Vă dorim sa petreceți Sfintele Sărbători ale Învierii Domnului cu liniște, cu pace, cu bucurie în suflet, și cu multa nădejde, împreună sufletește cu toți cei dragi !