Postul Adormirii Maicii Domnului

În perioada 31 iulie – 15 august 2019 ne aflam în Postul Adormirii Maicii Domnului (cunoscut în popor și sub numele de Postul Sfintei Marii, sau Santamaria), un timp în care ne pregătim trupește și sufletește pentru marele praznic al Adormirii Maicii Domnului. Această perioadă de post este rânduită pregătirii crestinilor pentru cele două mari praznice din luna august: Schimbarea la Față (6 august) și Adormirea Maicii Domnului (15 august).

Credincioșii sunt chemați ca în această perioadă să se roage mai mult, să facă milostenie, să postească, să participe la sfintele slujbe bisericești și să arate o atitudine creștinească autentică față de toată lumea, cu dragoste, îngăduință, blândețe, smerenie, să se spovedească și să se împărtășescă cu Sfintele Taine. Petrecerile de orice fel nu sunt potrivite acestei perioade, aceasta fiind caracterizată de o sobrietete aparte.

În biserica noastră, slujbele bisericești în perioada 5 – 11 august 2019 se vor săvârși în conformitate cu următorul program:

 

program-pmd.png

Programul pentru Spovedit și Împărtășit în săptămâna 5- 11 august 2019 este următorul:

screen-shot-2017-03-03-at-14-07-52

 

UN POST BINECUVÂNTAT!

Să ajungem Praznicul Adormirii Maicii Domnului cu vrednicie, pace și liniște!