Postul cel Mare 2022

În perioada 7 martie – 24 aprilie 2022 ne aflam în Postul cel Mare, un timp în care ne pregătim trupește și sufletește pentru marea sărbătoare a Învierii Domnului (Paști). Ca de fiecare dată, acest post este format din două perioade, adică  postul în sine ( de 42 de zile, adică 6 săptămâni) și Săptămâna Patimilor (Săptămâna Mare, de 7 zile, înainte de Sf. Paști). Postul este aspru, cu două zile de dezlegare la pește: Sărbătoarea Bunei Vestiri (25 martie) și Sărbătoarea Floriilor (17 aprilie).  Duminicile acestei perioade, prin Sfintele Evanghelii care se citesc, ne ajută să împlinim un adevărat urcuș duhovnicesc, împreună cu Hristos Domnul, spre Patimi și Înviere.

Credincioșii sunt chemați ca în această perioadă să se roage mai mult, să facă milostenie, să postească, să participe la sfintele slujbe bisericești care sunt mai numeroase, unele specifice acestei perioade (spre ex.: deniile, sau Sf. Liturghie a Luminii lui Hristos) și să arate o atitudine creștinească autentică față de toată lumea, cu dragoste, îngăduință, blândețe, smerenie; să se spovedească și să se împărtășescă cu Sfintele Taine. Petrecerile de orice fel nu sunt potrivite acestei perioade, socotită de sobrietete maximă.

În biserica noastră, slujbele bisericești se săvârșesc zilnic (apăsați aici).

Programul pentru Spovedit și Împărtășit, până în Săptămâna Patimilor, poate fi accesat aici.

Pentru Săptămâna Patimilor (18 – 23 aprilie), programul este special și se va publica la momentul cuvenit.

UN POST BINECUVÂNTAT!

Să ajungem Sărbătorile Patimilor și Învierii Domnului cu vrednicie, pace și liniște!

Important!

Desfășurarea Sfintelor Slujbe se face întotdeauna cu respectarea normelor de igienă sanitară recomandate de către specialiştili de la nivelul Ministerului Sănătăţii. Prin urmare, participarea la Sfintele Slujbe se face având în vedere următoarele reguli:

  • recomandăm igienizarea mâinilor cu dezinfectantul pus la dispoziție la intrarea în sfântul locaș
  • recomandăm folosirea măștii de protecție (aceasta trebuie să acopere nasul si gura)
  • recomandăm păstrarea distanței față de celelalte persoane

Persoanele care prezintă simptome de gripă sau răceală (tuse, febră, dificultăți în respirație) nu pot intra în lăcașul de cult, evitând total participarea la orice activitate din cadrul bisericii noastre.

Publicitate